IMG-20191023-WA0005
IMG-20191023-WA0005

press to zoom
IMG-20191023-WA0006
IMG-20191023-WA0006

press to zoom
IMG-20191023-WA0005
IMG-20191023-WA0005

press to zoom
IMG-20191023-WA0005
IMG-20191023-WA0005

press to zoom
1/5

ARCHITECTURAL DESIGN

23/10/19

 

Contemporary extension to formerly converted natural stone barn.

 

R.A Rowe were commissioned to develop a modern and visually distinctive addition to this traditionally constructed former barn. The brief was to develop design solutions that would not only provide a practical and functional additional space, but also be of contrasting architectural style and material.

Walls are constructed from thermally efficient timber frame and are finished in vertical Larch Wood cladding to give the distinction between existing traditional built form and modern sharp architecture. The raised parapet walls hide a warm flat roof construction beyond on all sides, with discreetly concealed rain water drainage.

The result of old against new complement one another superbly and the finished result is of credit to the client who self-built the scheme.

R.A Rowe services provided:

 

Initial sketch solutions

Full planning and design Consultancy

Detailed design plans.